Променљиво време, у брдско-планинским пределима киша, у току ноћи разведравање

Град Зајечар – Људи седе у парку

У Србији у западним, централним и источним крајевима, преподне ће бити умерено до потпуно облачно време, местимично с кишом, пљусковима и грмљавином, док ће на северу и југу земље бити суво и ведро. После подне променљиво облачно, а киша и пљускови с грмљавином се очекују у брдско-планинским пределима. Увече разведравање у целој земљи. Ветар слаб и умерен, у кошавском подручју источни и југоисточни. Најнижа температура од 9 до 15 степени, а највиша од 23 до 26 степени.

У Зајечару променљиво облачно. Минимална температура 11, максимална дневна до 23 степена. Дуваће слаб ветар, западног правца. Сутра делимично облачно, са више сунца. Најнижа температура 9, највиша око 26 степени.

БИОМЕТЕОРОЛОШКА ПРОГНОЗА

Особама са варирајућим крвним притиском и респираторним обољењима се саветује извесна опрезност услед очекиваног утицаја биометеоролошких прилика.

Очекују се метеоропатске реакције у виду главобоље, нервозе и болова у костима и зглобовима.

Свим учесницима у саобраћају се саветује концентрација.

АМСС

Ауто-мото савез Србије (АМСС) саопштио је да возаче у Србији очекују суви коловози.

Саобраћај је умереног интензитета, поподне се очекују веће гужве.

У планинским пределима присутан је ризик од одрона, а опрез је неопходан на путевима кроз клисуре, тунеле и усеке.

У Тимочкој Крајини путеви су суви. Повремени ситни одрони могући су дуж свих нестабилних камених косина, у клисурама, усецима, засецима, најизраженији су на Ђердапској магистрали и у клисури Коренатац. 

  • До 30. јуна 2024. године, у периоду од 07:00 до 17:00 часова, изводиће се радови на рехабилитацији државног пута првог Б реда број 37, деоница Бор – Вражогрнац. У зони радова саобраћај ће се одвијати наизменичним пропуштањем возила и биће регулисан семафорима. Радови ће бити обезбеђени адекватном саобраћајном сигнализацијом и опремом.
  • Изводе се радови на државном путу II Б реда број 398, на деоници Брусничка петља – Брусник (од км 17+900 до км 24+750). Током извођења радова, саобраћај се одвија наизменичним пропуштањем возила. Планирани завршетак радова је 1. јуна 2024. године. Радови су обезбеђени адекватном сабраћајном сигнализацијом и опремом.
  • Услед оштећења коловоза на снази је измена режима саобраћаја на државном путу II А реда број 222, деоница Кална-Јабучко Равниште, у близини Бабиног зуба. Саобраћај се одвија наизменичним пропуштањем возила а постављена је привремена саобраћајна сигнализација као и баријере са знацима сужења коловоза и првенства пролаза.
  • Услед активирања клизишта на државном путу II Б реда број 396, деоница Поречки мост – Мироч, саобраћај се одвија наизменичним пропуштањем возила. Моле се учесници у саобраћају да поштују постављену привремену саобраћајну сигнализацију и да прилагоде брзину кретања условима на путу.

Према последњим информацијама добијеним од Јавног предузећа „Путеви Србије”, на наплатним станицама на ауто-путевима у Србији нема задржавања возила.

Према информацијама Управе граничне полиције добијеним у 07:15 часова, на граничним прелазима на путничким терминалима нема дужих задржавања. На теретним терминалима на излазу из Србије: на Бездану 480 минута; на Батровцима и на Хоргошу 420 минута; на Келебији 360 минута и на Сремској Рачи 240 минута.