Променљиво облачно време, са кишом локално

Град Зајечар – Људи шетају

У Србији променљиво облачно време, са кишом локално. На југу ће бити краткотрајних пљускова са грмљавином, док ће се на северу и западу задржати суво време. Ветар слаб и умерен, западни и југозападни, после подне у скретању на северозападни правац. Најнижа температура од 8 до 18, највиша од 23 до 27 степени.

У Зајечару делимично облачно. Минимална температура 13, максимална дневна око 26 степени. Дуваће умерен до јак ветар, југозападног правца. Сутра променљиво облачно. Најнижа температура 8, највиша до 27 степени.

БИОМЕТЕОРОЛОШКА ПРОГНОЗА

Биометеоролошка ситуација може изазвати уобичајене тегобе код хронично оболелелих.

Опрез се саветује срчаним болесницима и астматичарима.

Очекиване су метеоропатске реакције у виду несанице и болова у мишићима.

Учесницима у саобраћају се препоручује концентрација.

АМСС

Ауто-мото савез Србије (АМСС) саопштио је да возаче у Србији очекују суви коловози.

Саобраћај је умереног интензитета.

У планинским пределима присутан је ризик од одрона који су учестали због киша, а опрез је неопходан на путевима кроз клисуре, тунеле и усеке.

У Тимочкој Крајини путеви су суви. Повремени ситни одрони могући су дуж свих нестабилних камених косина, у клисурама, усецима, засецима, најизраженији су на Ђердапској магистрали, на Бабином зубу, на територији Књажевца и преко превоја Честобродица.

Према последњим информацијама добијеним од Јавног предузећа „Путеви Србије”, на наплатним станицама на ауто-путевима у Србији нема задржавања возила.

Према информацијама Управе граничне полиције добијеним у 07:45 часова, на граничним прелазима на путничким терминалима нема дужих задржавања. На теретним терминалима на граничним прелазима на излазу из Србије задржавања: на Батровцима 420 минута; на Келебији 180 минута; на Хоргошу и Бездану 300 минута; на Шиду 120 минута; на Бачкој Паланци 60 минута.