Променљиво облачно, увече киша у већем делу земље

Град Зајечар – Снимак дроном

У Србији умерено до потпуно облачно, на северозападу Србије хладније, а само на југу и југоистоку земље дужи сунчани интервали уз летње дневне температуре. У току дана падавине ће бити у Војводини, док ће у осталим крајевима појава слабе кише бити локална и краткотрајна. У току ноћи очекује се ширење падавинске зоне на целу земљу и појачање интензитета кише и пљускова. Ветар слаб и умерен, на планинама и у кошавском подручју повремено јак јужни и југоисточни ветар, који ће у Војводини бити у скретању на северни и североисточни. Најнижа температура од 6 до 15, а највиша од 17 до 27 степени.

У Зајечару сунчано, поподне наоблачење. Минимална температура 13, максимална дневна око 26 степени. Дуваће слаб ветар, североисточног правца. Сутра променљиво облачно, понегде киша. Најнижа температура 5, највиша до 22 степена.

БИОМЕТЕОРОЛОШКА ПРОГНОЗА

Неповољна биометеоролошка ситуација може условити појачање тегоба код већине хронично оболелих.

Посебан опрез се саветује кардио-васкуларним болесницима и астматичарима.

Реуматски болови, поспаност и главобоља су могуће метеоропатске реакције.

Препоручује се повећана концентрација свих учесника у саобраћају.

АМСС

Ауто-мото савез Србије (АМСС) саопштио је да возаче у Србији очекују суви коловози.

Саобраћај је умереног интензитета.

У планинским пределима присутан је ризик од одрона, а опрез је неопходан на путевима кроз клисуре, тунеле и усеке.

У Тимочкој Крајини путеви су суви. Повремени ситни одрони могући су дуж свих нестабилних камених косина, у клисурама, усецима, засецима, најизраженији су на Ђердапској магистрали и у клисури Коренатац. 

  • Услед активирања клизишта на државном путу II Б реда број 396, деоница Поречки мост–Мироч, саобраћај се одвија наизменичним пропуштањем возила. Моле се учесници у саобраћају да поштују постављену привремену саобраћајну сигнализацију и да прилагоде брзину кретања условима на путу.

Према последњим информацијама добијеним од Јавног предузећа „Путеви Србије”, на наплатним станицама на ауто-путевима у Србији нема задржавања возила.

Према информацијама Управе граничне полиције добијеним у 07:30 часова, на граничним прелазима на путничким терминалима нема дужих задржавања. На теретним терминалима на излазу из Србије: на Батровцима 480 минута; на Сремској Рачи 180 минута; на Хоргошу, на Градини и на Шиду 120 минута.