Променљиво облачно са локалном појавом краткотрајне кише, поподне више сунца

Општина Књажевац – Снимак дроном

У Србији променљиво облачно са локалном појавом краткотрајне кише. Више облачности у првом делу дана, а после подне се очекују и сунчани интервали. Ветар слаб и умерен, на истоку Србије повремено јак, северозападни, увече и током ноћи у слабљењу и скретању на југоисточни. Најнижа температура од 6 до 15, највиша од 21 до 25 степени.

У Зајечару променљиво облачно, поподне са више сунца. Минимална температура 7, максимална дневна око 22 степена. Дуваће умерен ветар, западног правца. Сутра са више сунчаних интервала. Најнижа температура 7, највиша до 26 степени.

БИОМЕТЕОРОЛОШКА ПРОГНОЗА

Биометеоролошка ситуација може условити извесне тегобе код астматичара и особа са срчаним обољењима.

Реуматски болови и променљиво расположење се могу јавити као метеоропатске реакције.

У саобраћају је неопходан повећан опрез.

АМСС

Ауто-мото савез Србије (АМСС) саопштио је да возаче у Србији очекују суви коловози.

Саобраћај је умереног интензитета.

У планинским пределима присутан је ризик од одрона који су учестали због киша, а опрез је неопходан на путевима кроз клисуре, тунеле и усеке.

У Тимочкој Крајини путеви су суви. Повремени ситни одрони могући су дуж свих нестабилних камених косина, у клисурама, усецима, засецима, најизраженији су на Ђердапској магистрали, на Бабином зубу, на територији Књажевца и преко превоја Честобродица.

Према последњим информацијама добијеним од Јавног предузећа „Путеви Србије”, на наплатним станицама на ауто-путевима у Србији нема задржавања возила.

Према информацијама Управе граничне полиције добијеним у 07:30 часова, на граничним прелазима на путничким терминалима нема дужих задржавања. На теретним терминалима на граничним прелазима на излазу из Србије задржавања: на Хоргошу 90 минута, на Батровцима 180 минута; на Келебији 120 минута.