Превентивни прегледи у Зајечару и Бору 14. јула

Доктор — Болница
Фото: Shutterstock, илустрација

Министарство здравља наставља акцију бесплатних превентивних прегледа коју спроводи у циљу ране дијагностике и промоције превенције. Превентивни прегледи биће одржани у недељу 14. јула 2024. у Зајечару и у Бору.

Превентивни прегледи у Здравственом центру Зајечар, биће од 08:00 до 17:00 сати. Грађани ће моћи да провере крвни притисак, ниво шећера у крви, али и ураде ЕКГ и ултразвучни преглед штитне жлезде. Потребно је да се заинтересовани грађани прво јаве са здравственом књижицом или неким личним документом, без претходног заказивања, у Службу Опште медицине у Дому здравља, одакле ће бити упућивани у Службу нуклеарне медицине, у Дому здравља, на ултразвучни преглед. Пацијенти код којих се пронађе патолошко стање, биће упућени на даљу диагностику и лечење.

У Дому здравља у Бору, од 08:00 до 17:00 сати, биће организовани превентивни прегледи за све грађане, па ће и они без здравственог осигурања бити у прилици да без заказивања ураде ЕКГ, комплетну крвну слику, гликемију и мерење крвног притиска. У циљу превенције и раног откривања болести, грађани ће моћи да обаве и ултразвучни преглед штитасте жлезде као и ендокринолошки преглед.