Тимочка КрајинаБорПревентивни прегледи у Бору 15. октобра

Превентивни прегледи у Бору 15. октобра

Превентивни прегледи у Бору 15. октобра

С обзиром на то да је фокус здравствене заштите стављен на превенцију, у недељу 15. октобра 2023. од 08:00 до 16:00 сати у око 150 здравствених установа широм Србије биће организовани превентивни прегледи, а прегледи ће бити организовани и у Бору.

За преглед није потребно заказивање, грађани треба само да дођу до здравствене установе од 08:00 до 16:00 сати и да се јаве свом изабраном лекару који ће их упутити даље.

„За жене старије од 40 година организован је ултразвучни преглед дојке, а за мушкарце старије од 49 година ПСА тест којим се може дијагностификовати рани стадијум карцинома простате. Они код којих постоји сумња на болест, биће упућени на додатну дијагностику“ поручила је др Весна Радосављевић, директорка Дома здравља у Бору.

Превенција и рана дијагностика од кључног су значаја за позитиван исход лечења сваке болести“.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,868ПратилацаЛајкуј
4,519ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб