Претежно облачно и свежије, највиша дневна температура до 19 степени

Општина Књажевац – Људи шетају

У Србији претежно облачно и свежије, местимично с кишом, уз слаб и умерен, западни и северозападни ветар. Јутарња температура од 11 до 14 степени, највиша дневна од 14 до 19 степени.

У Зајечару углавном облачно, повремено са кишом. Минимална температура 10, максимална дневна око 17 степени. Дуваће умерен ветар, северног и североисточног правца. Сутра променљиво облачно са сунчаним периодима. Најнижа температура 10, највиша до 24 степена.

БИОМЕТЕОРОЛОШКА ПРОГНОЗА

Очекиване биометеоролошке прилике изазиваће тегобе код особа са кардиоваскуларним и респираторним проблемима.

Код метеоропата су могући нерасположење и реуматски болови.

Повећана концентрација се препоручује свим учесницима у саобраћају.

АМСС

Ауто-мото савез Србије (АМСС) саопштио је да возаче у Србији очекују влажни коловози.

Магла и ниска облачност у јутарњим и вечерњим сатима додатно отежавају вожњу и успоравају саобраћај, јер се на појединим местима видљивост смањује.

Саобраћај је умереног интензитета.

У планинским пределима присутан је ризик од одрона који су учестали због лоших временских прилика, а опрез је неопходан на путевима кроз клисуре, тунеле и усеке.

У Тимочкој Крајини путеви су влажни. Повремени ситни одрони могући су дуж свих нестабилних камених косина, у клисурама, усецима, засецима, најизраженији су на Ђердапској магистрали, на Бабином зубу, на територији Књажевца и преко превоја Честобродица.

Према последњим информацијама добијеним од Јавног предузећа „Путеви Србије”, на наплатним станицама на ауто-путевима у Србији нема задржавања возила.

Према информацијама Управе граничне полиције добијеним у 07:15 часова, на граничним прелазима на путничким терминалима нема тренутно задржавања. На теретним терминалима на граничним прелазима на излазу из Србије задржавање: на Келебији 60 минута; на Батровцима и Шиду 180 минута.