Тимочка КрајинаЗајечарПознати српски џез бенд "ЕYOT" 21. јуна на Феликс Ромулијани

Познати српски џез бенд „ЕYOT“ 21. јуна на Феликс Ромулијани

Поводом Светског дана музике, познати српски џез бенд „ЕYOT“ приредиће концерт на Феликс Ромулијани, код Зајечара, у среду 21. јуна 2023.

Представници овог бенда победници су у такмичењу Umbria Jazz Balkanic Windows 2009. године, као и такмичење MIDEM OFF 2012 у Кану, Француска, најважнији музички сајам на свету. После тога су уследили наступи у више од двадесет земаља широм света: Аустрији, Бугарској, Босни и Херцеговини, Хрватској, Кини, Чешкој, Немачкој, Грчкој, Великој Британији, Француској, Литванији, Пољској, Русији, Северној Македонији, Црној Гори, Румунији, Хонг…

Објавили су свој најновији албум у октобру 2020. године, код једног од водећих независних издавача у Америци, „Ropeadope“. Албум је добио одличне критике, рангирао се међу 10 најпродаванијих џез албума на Bandcampu и ушао на неколико званичних. Spo Француски национални радио му је посветио страницу на свом порталу.

„Eyot“ је српска музичка група из Ниша. Основана је 2008. године. Након првог великог концерта на „Нишвил џез“ фестивалу 2009. године заокупљују пажњу музичке критике и публике широм света. Музика коју свирају спаја културу џеза, софистицираност класичног клавира, психоделичне и амбијенталне музике, као и рељефне елементе источноевропског фолклора.

Почетак концерта на Феликс Ромулијани је у 21:00 сат, а цена улазнице 800 динара.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,867ПратилацаЛајкуј
4,516ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб