Поводом 39. годишњице смрти Зорана Радмиловића, у Зајечару представљена књига „Њим самим”

Промоцијом књиге „Њим самим”, Зорана Радмиловића, у Позоришном музеју у Зајечару обележена је синоћ 39. годишњица смрти великог глумца.

Књига је сачињена од Зоранових успутних списа, записа из дневника и белешки које је водио током пројекта „Селу у походе“, његових прича и песама.⁣ Ове записе је 1995. године обрадио и приредио Душан Прелевић Преле, под окриљем „Кључ издаваштва“.⁣

О новом издању ове занимљиве књиге говорили су Милан Цаци Михаиловић – глумац, Милан Трпковић – издавач и Невена Божовић – уредница издања, која је емотивно говорила о великану српског глумишта.

„Постоје људи којима би се увек требало враћати, то би био Зоран. Увек сам веровала у бескрајност његовог света. У овој књизи упознаћете необичног Зорана, знаног и незнаног, блиског и замишљеног унутар њега самог, песника театра… који није само краљ импровизације, већ неко ко је играо улоге маестрално и без трунке хуморних елемената у својим врхунским драмским остварењима“, рекла је Божовић.

Глумац Цаци Михаиловић поделио је са публиком богато сећање на заједничку игру и дружење са Зораном.

Програм је употпуњен емитовањем снимка представе „Молијер” Атељеа 212, за коју је Радмиловић награђен Октобарском наградом Града Београда.