ВестиПопуштање мера: Без ограничења броја људи на отвореном

Попуштање мера: Без ограничења броја људи на отвореном

Епидемиолог Дарија Кисић Тепавчевић

Члан Кризног штаба за сузбијање заразне болести COVID-19 и епидемиолог Дарија Кисић Тепавчевић саопштила је да је тај штаб донео одлуку да више нема ограничења броја људи када је у питању окупљање на отвореном простору.

Кисић Тепавчевић је у изјави за агенцију „Танјуг” нагласила да на отвореном простору мора да се примењује превентивна мера физичке дистанце – удаљеност од минимум једног метра.

Што се тиче затвореног простора, максималан број биће 500 особа, уместо 100 колико је до сада било дозвољено, објаснила је она и подсетила на то да су на седници Кризног штаба прошле недеље већ донете одређене мере попуштања током епидемије.

Према њеним речима Кризни штаб је такође донео препоруку да ношење личне заштитне опреме, маски и рукавица, убудуће буде обавезно само у јавном превозу, о чему ће, како је рекла, Влада Србије одлучивати на следећој седници.

Препорука је да личне мере заштите користе особе старије од 65 година и они који имају хронична обољења и дефицијентна стања, где се значајно повећава вероватноћа компликације уколико дође до инфекције, рекла је Кисић Тепавчевић.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,867ПратилацаЛајкуј
4,516ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб