ВестиПочела реконструкција ОШ „Хајдук Вељко” у Зајечару (ФОТО)

Почела реконструкција ОШ „Хајдук Вељко” у Зајечару (ФОТО)

Почела реконструкција Основној школи „Хајдук Вељко” у Зајечару

Млађи основци и предшколци ипак остају да похађају наставу у ОШ „Хајдук Вељко” у Зајечару и током трајања реконструкције, док ће ученици од 5. до 8. разреда у наредних шест месеци уместо у неку од средњих школа, наставу похађати у школи „Ђура Јакшић” у Зајечару.

Према речима директорке школе Сузане Крстић оваква одлука донесена је на предлог градоначелника Зајечара и након коначног договора са инвеститором да се школа парцијално ради.

Сузана Крстић — директорка школе ОШ „Хајдук Вељко”

„У кругу школе биће постављене барикаде и појачана контрола, а ученици који у школи остају имаће скраћене часове. Ситуација у нашој школи је неповољна у односу на остале које су састављене од више крила. Ми имамо само једну зграду која се састоји од приземља и спрата. У договору са инвеститорима и на предлог градоначелника Зајечара Бошка Ничића, ученици од првог до четвртог разреда и забавиштанце остаће у школи и ту ће похађати наставу која ће бити прилагођена условима рада. Сматрам да инвестицију од 2 милиона динара не требамо испустити. Зато се јавно захваљујем и градоначелнику и инвеститорима за које сам сигурна да ће испоштовати договор, а на родитеље апелујем да разговарају са својом децом да буду обазрива и поштују правила како њихова безбедност не би била угрожена”, каже Крстић.

Почела реконструкција ОШ „Хајдук Вељко” у Зајечару

Почела реконструкција ОШ „Хајдук Вељко” у Зајечару

Свим ученицима од 1. до 4. разреда часови ће у наредних шест месеци бити скраћени на 35 минута. Ученици који су раније у другу смену долазили од 13:30 сада ће наставу похађати од 11:30 до 16 сати, како би и у зимским месецима у школи била само током дана.

Почела реконструкција ОШ „Хајдук Вељко” у Зајечару

Почела реконструкција ОШ „Хајдук Вељко” у Зајечару

„Реконструкција школе кренуће од другог спрата, док се учионице у приземљу неће дирати. Након завршене реконструкције на спрату деца ће бити пресељена у реновирани део, а онда ће радови бити настављени у приземљу”, додала је Крстић.

Почела реконструкција ОШ „Хајдук Вељко” у Зајечару

Почела реконструкција ОШ „Хајдук Вељко” у Зајечару

У тренутку отпочињања радова на реконструкцији школе родитељи ђака, због како кажу недовољне информисаности најавили су протест.

Почела реконструкција ОШ „Хајдук Вељко” у Зајечару

„Жао ми је што одређени родитељи нису имали стрпљења, па су своју децу исписали из школе. До сада је исписано свега 3–4 ученика, али сматрам да је то исхитрено урађено. Свакако ћу се појавити на протесту уколико га родитељи заиста одрже, јер би напокон требало да саслушају шта имамо да кажемо”, рекла је Крстић.

Јелена Цекић — психолог ОШ „Хајдук Вељко”

„Сматрамо да су родитељи по питању реконструкције школе у појединим сегментима реаговали преурањено. Нису нас ни слушали, односно нису желели да чују оно што имамо да кажемо. Дешавало се да већина њих само критикује било које одлуке, а заузврат нису нудили никакво решење. Сматрамо да у овој ситуацији у којој се тренутно налазимо може доћи до компромиса и без ултиматума, јер је и родитељима, али наставном особљу од изузетне важности управо безбедност деце. А и свима је у интересу да ђаци без проблема заврше основно образовање”, поручила је Јелена Цекић, психолог ОШ „Хајдук Вељко”.

Југослав Петровић — председник Школског одбора ОШ „Хајдук Вељко”

Председник Школског одбора ОШ „Хајдук Вељко” Југослав Петровић напоменуо је да ће у наредних шест месеци осим реновирања школе бити уређена и хала спортова, као и школско двориште.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,867ПратилацаЛајкуј
4,521ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб