Тимочка КрајинаЗајечарПобедник каравана "Изађи ми на теглу" у Зајечару ОШ „Вук Караџић“ из...

Победник каравана „Изађи ми на теглу“ у Зајечару ОШ „Вук Караџић“ из Великог Извора

Фото: ОШ „Вук Караџић“ Велики Извор

У Зајечару на Тргу ослобођења организована је традиционално такмичарска гастрономска манифестација „Изађи ми на теглу“, у оквиру које је припреман најбољи ајвар на истоку Србије.

Учествовало је десетак екипа, а најбољи ајвар у Зајечару припремила је Основна школа „Вук Караџић“ из Великог Извора. Друго место освојила је екипа Одреда извиђача „Ђорђе Симеоновић“ из Зајечара, а трећепласирана екипа била је „Луда кућа“.

Финале каравана „Изађи ми на теглу“ биће 12. октобра 2024. у Београду, када ће бити проглашен најбољи ајвар, Зајечар ће представљати овогодишњи победници, Основна школа „Вук Караџић“ из Великог Извора.

„Ова манифестација има посебан значај за сам град јер чува традицију ручног спремања ајвара“, оценила је Драгана Гогић Рајковић, директорка Туристичке организације града Зајечара.

Организован је и базар у оквиру каравана, где је своје домаће производе и рукотворене представило 60 излагача.

Посебан печат манифестацији дали су чланови Мото клуба „Дивље сокаче“, који су, заједно са бајкерима из суседних земаља, увеличали догађај својим присуством. Њихов долазак изазвао је право одушевљење међу посетиоцима, а паркирани мотоцикли постали су атракција сами по себи.

Манифестација „Изађи ми на теглу“ већ осам година путује широм Србије, са циљем да пронађе најбољи рецепт за ајвар и очува традицију ручне припреме овог српског деликатеса. Зајечар је још једном показао да је сјајан домаћин.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,875ПратилацаЛајкуј
4,486ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб