Победница Богојављенског пливања за Часни крст на Борском језеру је шеснаестогодишња Нина Динић (ФОТО)

Шеснаестогодишња Нина Динић из Бора победница је трећег Богојављенског пливања за Часни крст на Борском језеру.

Учешће у овом такмичењу узела су 22 пливача, а победница Нина Динић је била једини женски пливач.

Учесници на Борском језеру пливали су 33 метра, што симболизује број година живота Исуса Христа.

Градоначелник Бора Александар Миликић уручио је победници пехар и позлаћени крст, док су осталим учесницима уручене медаље и поклони.

„Окупили смо се око Часног крста, окупили су се момци и девојке који су показали снагу и вољу вере у Бога, цркву и веру једни у друге. Желим свима вама на овај свети дан пуно здравља, среће и љубави и мира, и ако Бог да, да се и следеће године окупимо овде да наставимо традицију. Традиција за овај дан живеће докле год је људи и вере и свих нас. Живи били!“ истакао је градоначелник Бора Александар Миликић.

Овогодишњој победници Нини Динић ово је прво учешће на Богојављенском пливању.

„Први пут учествујем. Просто је то била једна жеља од раније да учествујем у Богојављенском пливању, јер се бавим пливањем од седме године и ове године указала ми се прилика. Желела бих да се захвалим свим момцима који су ме пустили да прва допливам до Часног крста, баш су ме изненадили“, рекла је Нина Динић.

Поред Нине Динић, у Богојављенском пливању на Борском језеру учествовали су још: Александар Милошевић, Милан Радовановић, Петар Лацковић, Стеван Јеличић, Небојша Мијатовић, Михајло Петковић, Саша Мадановић, Миленко Јанићијевић, Душан Марковић, Урош Живадиновић, Вук Ветеха, Александар Радовановић, Дарко Богић, Владан Адамовић, Миодраг Лилић, Игор Кипријановски, Владимир Росић, Матеја Милосављевић, Никола Милојевић, Милош Глигорић, Браца Ћосић.

За све заинтересоване грађане био је обезбеђен бесплатан превоз од Бора до Борског језера.

Треће Богојављенско пливање на Борском језеру организовала је Црквена општина Бор, под покровитељством Града Бора.