Тимочка КрајинаКњажевац“Панаџур” на празник Велике Госпојине у Јаловик Извору

“Панаџур” на празник Велике Госпојине у Јаловик Извору

У подножју Старе планине, у књажевачком селу Јаловик Извор биће одржан “Панаџур” на празник Велике Госпојине, у понедељак, 28. августа 2023.

Традиционални одлазак на Врело у селу Јаловик Извор заказан је за 10:00 сати, а након тога, у 11:00 сати заказан је обред у цркви Свете Петке, која се налази недалеко од Врела.

Манифестација чува традицију и има велики значај за село Јаловик Извор, али и за цео Буџак. Овај фестивал народног стваралаштва окупља аматере гајдаше, фрулаше, фолклорне ансамбле, а првобитно је замишљен као сабор изворне музике.

Ове године гост манифестације је певачица Биљана Јефтић, чији је концерт заказан за 12:00 сати.

Идејни творац ове лепе манифестације која покушава да сачува од заборава традицију и народно културно стваралаштво је Жика Раденковић, који је мештанима и пријатељима, чуварима ове манифестације оставио у аманет да је чувају и негују, сачувају од заборава за генерације које долазе.

За грађанство ће бити организован и аутобуски превоз. Полазак је у 08:30 код Спомен-парка у Књажевцу.

Организатор манифестације је Туристичка организација Књажевац, под покровитељством Општине Књажевац.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,867ПратилацаЛајкуј
4,516ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб