Отворена врата правосуђа у Зајечару: „Све у вези са разводом пред судом“ 27. априла

Суд — Чекић
Фото: Pixabay, илустрација

У сарадњи са Основним судом у Зајечару биће одржана тематска отворена врата, у четвртак 27. априла 2023. Тема ће бити „Све у вези са разводом пред судом“, тако да ће сви заинтересовани грађани моћи да реше бројне дилеме које имају као реални или потенцијални учесници у поступку.

Тематска отворена врата у правосуђу представљају отворени форум за дискусију са грађанима о начину рада институција. На тај начин грађани ће имати прилику да упознају институције из другачије перспективе и кроз дијалог са представницима правосуђа реше бројне дилеме које имају као реални или потенцијални учесници у поступку.

Од 15:15 до 15:30 сати регистрација учесника и учесница. Од 15:30 биће одржан први део форума – „Све у вези са разводом пред судом“, а саговорници ће бити Биљана Чолић Трајковић – судија и председница Основног суда у Зајечару; Миодраг Николов – адвокат и председник Адвокатске коморе Зајечар; Тања Марковић – социјална радница Центра за социјални рад у Зајечару; а модераторка је Наташа Стојадиновић – адвокатица и чланица Центра за правосудна истраживања ЦЕПРИС.

Други део форума, од 16:30 сати, односиће се на дискусију и питања грађана.

Своје учешће грађани могу потврдити до среде, 26. априла до 17:00 сати, на e-mail prijava@yucom.org.rs или телефоном на број 018/306975.

Форум ће бити одржан у Основном суду у Зајечару, у судници број 18.