Тимочка КрајинаЗајечарОтвара се Научни клуб у Зајечару

Отвара се Научни клуб у Зајечару

Отварање Научног клуба у зајечарској Гимназији

Центар за промоцију науке отвара Научни клуб у зајечарској Гимназији, који ће служити и ученицима и наставницима, али и свим заинтересованим грађанима, као место за бављење науком.

У уторак, 20. децембра 2022. у Зајечару се отвара Научни клуб, који ће бити смештен у једној од учионица зајечарске Гимназије. Научни клубови су иницијатива Центра за промоцију науке, а тренутно је активно 14 клубова широм Србије.

Отварању Научног клуба у зајечарској Гимназији присуствоваће и градоначелник Зајечара Бошко Ничић, а поред њега, меморандум о сарадњи потписаће и др Марко Крстић, в.д. директора Центра за промоцију науке и Срђан Станојевић, директор Гимназије Зајечар.

Званична церемонија планирана је у 13 часова, а након ње, представници медија имаће прилику да узму изјаве и сазнају више информација о Научном клубу.

Шта су научни клубови? Овај концепт развијен је у Центру за промоцију науке. Први клуб је основан у Београду, у Кнез Михаиловој улици 5, а био је доступан свим заинтересованима од 2013. до 2015. године. Један од главних задатака клуба је да повеже све којима је наука блиска и занимљива, без обзира на године, ниво знања и области интересовања. Чланство у клубу је добровољно и бесплатно.

Научни клуб Зајечар, као део Гимназије Зајечар, замишљен је као место сусрета деце, ученика, студената, наставника, научника и грађана са науком и технологијом.

Заинтересовани ученици, поред редовног школског програма, овде имају прилику да се сусретну са иновативним и новим приступима учењу и овладају научном методологијом.

У овом простору, сви заинтересовани за науку и технологију имају прилику да се упознају, размењују искуства, дискутују о научним темама и тако проширују знања и усвајају примењиво знање и развијају функционалну писменост у научном домену.

У клубу ће се одржавати разноврсни научнопопуларни догађаји: дебате, изложбе, конференције, предавања, презентације, пројекције, радионице, семинари, састанци, као и неформална окупљања на којима се разговара о темама из области науке и технологије.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,868ПратилацаЛајкуј
4,519ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб