Тимочка КрајинаЗајечарОсумњичени за Данкино убиство Срђан Јанковић негирао кривицу

Осумњичени за Данкино убиство Срђан Јанковић негирао кривицу

Осумњичени за убиство двогодишње Данке, Срђан Јанковић после два месеца ћутања одлучио је да проговори и овом приликом негирао је извршење кривичног дела.

Његово саслушање трајало је у Вишем јавном тужилаштву у Зајечару око три сата.

„Данас, 4. јуна 2024. године, у просторијама Вишег јавног тужилаштва у Зајечару, саслушан је осумњичени Срђан Јанковић, који је у потпуности негирао извршење кривичног дела“, наводи се у саопштењу ВЈТ Зајечар.

Адвокат Живадин Богдановић није открио шта је његов клијент Срђан Јанковић рекао у ВЈТ у Зајечару.

„Клијент је инсистирао да не дајем никакве изјаве у вези кривичног дела, то је његово законско право. О даљој процедури одлучиће тужилац“, рекао је адвокат Богдановић.

Двогодишња девојчица Данка Илић из Бора нестала је 26. марта 2024. у Бањском Пољу код Бора. Као осумњичени за њено убиство ухапшени су Срђан Јанковић из села Лука и Дејан Драгијевић из села Злот.

Јанковић је прошле недеље одлучио да изнесе своју одбрану, а о томе је тужилаштво обавестио његов адвокат.

Данкино тело још увек није нађено.

Срђан Јанковић се до сада бранио ћутањем и користио своје законско право да не износи одбрану, а други оптужени Дејан Драгијевић признао је убиство. Двојица осумњичених се налазе у притвору, док је отац Дејана Драгијевића који се сумњичи да је помогао сину да премести тело девојчице пуштен из притвора.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,874ПратилацаЛајкуј
4,484ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб