Тимочка КрајинаЗајечарОдржано „Вече шпанске музике” у препуном дворишту Позоришног музеја у Зајечару

Одржано „Вече шпанске музике” у препуном дворишту Позоришног музеја у Зајечару

Одржано „Вече шпанске музике” у препуном дворишту Позоришног музеја у Зајечару

У оквиру „Зајечарског културног лета”, на летњој сцени „Ненад Цигановић”, у препуном дворишту Позоришног музеја у Зајечару, одржано је „Вече шпанске музике”, у извођењу две изванредне уметнице из Београда, Маријане Радосављевић, сопран и Марије Рашић, гитара.

Публика је уживала у фантастичној интерпретацији више од 20 композиција истакнутих шпанских аутора Фернанда Сора, Хоакина Родрига и Мануела де Фаље.

Маријана Радосављевић је оперска певачица, стални члан и солиста Уметничког ансамбла Министарства одбране „Станислав Бинички”, и спољни сарадник Хора РТС-а, а бави се и педагошким радом. Основне и мастер студије соло певања завршила је на Факултету уметности у Нишу, а специјалистичке студије из области камерне музике на Факултету музичке уметности у Београду. Добитник је бројних награда из области соло певања и камерне музике.

Марија Рашић је млада гитаристкиња и наставник у основној и средњој музичкој школи „Даворин Јенко” у Београду, која је недавно завршила мастер студије класичне гитаре на „Франц Лист Академији” у Будимпешти. Наступала је на многим концертима у земљи и иностранству. Добитник је више националних и страних стипендија, те је освојила више од четрдесет награда на такмичењима у земљи и иностранству. Активно изводи музику савремених композитора и наручује дела за соло гитару и камерне ансамбле. Сем на класичној гитари, Марија је наступала на лаути, теорби, барокној гитари, сапеу (индонежанској лаути) и електричној гитари.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,867ПратилацаЛајкуј
4,516ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб