Тимочка КрајинаЗајечарОдржана селекција вокалних солиста основних школа са територије Града Зајечара за III...

Одржана селекција вокалних солиста основних школа са територије Града Зајечара за III Фестивал „Миња Субота”

Одржана селекција вокалних солиста основних школа са територије Града Зајечара за III Фестивал „Миња Субота”

У петак, 25. октобра 2024. године, у Основној школи „Љуба Нешић” завршена је селекција вокалних солиста основних школа са територије Града Зајечара за предстојећи III Фестивал „Миња Субота”. У такмичењу су учествовали ученици из три основне школе: ОШ „Љуба Нешић” из Зајечара, ОШ „Владислав Петковић Дис” из Грљана и ОШ „Вук Караџић” из Великог Извора.

Најбољи такмичари овом селекцијом прошли су у даљи ток такмичења, а у ужи избор су ушли:

  • Инес Зиза, 2. разред, ОШ „Љуба Нешић”
  • Ленка Живковић, 4. разред, ОШ „Љуба Нешић”
  • Сташа Тасић, 6. разред, ОШ „Љуба Нешић”
  • Хана Милошевић, 8. разред, ОШ „Љуба Нешић”

Сви учесници су показали завидан таленат и енергију, а ментори Марија Радуловић и Наташа Станимировић, наставнице музичке културе, помогле су младим вокалним солистима да своје вештине прикажу на најбољи начин. Сви остали учесници награђени су похвалама или наградама за своје учешће и труд.

Фестивал „Миња Субота”, који се одржава у част једног од најзначајнијих стваралаца за децу, реализује се у сарадњи са Фондацијом „Миња Субота” и Дечјим културним центром Београд. Такмичење је намењено деци – вокалним солистима узраста од пет до четрнаест година из Србије, региона и дијаспоре.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,867ПратилацаЛајкуј
4,521ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб