Тимочка КрајинаБорОдржана седница Штаба за ванредне ситуације у Бору: Усвојен Предлог процене ризика...

Одржана седница Штаба за ванредне ситуације у Бору: Усвојен Предлог процене ризика од катастрофа и управљања ванредним ситуацијама

Фото: Град Бор

Чланови Штаба за ванредне ситуације града Бора, на одржаној седници, једногласно су подржали Предлог процене ризика од катастрофа и управљања ванредним ситуацијама на подручју Бора.

Процена ризика на системски начин анализира ситуацију и показује потенцијалне опасности које могу изазвати ванредну ситуацију, истакао је овом приликом Данијел Алексић, заменик команданта Штаба за ванредне ситуације града Бора.

„После процене ризика и њеног усвајања и доношења, обавеза локалне самоуправе је уобличавање Плана заштите и спасавања на подручју града. Ова документа пројектована су на четири године“, каже Алексић.

Стање на водотоковима је повољно. За ову годину предвиђени су радови на уређењу речних корита.

Када је реч о присутности свињске куге међу домаћим и дивљим животињама, нема погоршања ситуације и новорегистрованих случајева. Како је саопштио Ветеринарски институт из Зајечара, не постоји регистрована пријава, али то не значи да треба смањити опрез.

Епидемиолошка ситуација је стабилна, наводи се у извештају здравствених установа. Респираторне инфекције владају у другим градовима, док је у Бору је ситуација стабилна. Високе температуре погодују ширењу цревних инфекција. За сада, не постоје регистроване емидемије са којима се сусрећу други градови у Србији.

Чланови штаба оценили су да је систем противградне заштите оперативан. Свака противградна станица има на располагању више од 20 ракета, а за њихову набавку из локалног буџета издвојено је милион и по динара.

На подручју града Бора од почетка године регистровано је 210 пожара, од којих чак 153 на отвореном простору где је изгорело 245 хектара ниског растиња и ливада. Тим поводом борски ватрогасци ће у наредном периоду, у сарадњи са представницима месних заједница у селима, организовати едукативне трибине посвећене превенцији и кривчном законику у овој области.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,867ПратилацаЛајкуј
4,516ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб