Одржана седница Штаба за ванредне ситуација града Бора: Сумирани резултати из протекле године

Одржана седница Штаба за ванредне ситуација града Бора: Сумирани резултати из протекле године
Фото: Град Бор

На одржаној седници Штаба за ванредне ситуација града Бора на дневном реду нашле су се три тачке. Свакако најпре је било речи о протеклој години, сумирали су се резултати. Протеклу годину обележила је велика количина падавина које су довеле до изливања река из својих корита на територији града Бора. Штаб је на свим оним локацијама где је препознато да може доћи до проблема, спровео мере чишћења водотокова.

Оно што такође обележило прошлу годину је експанзија болести афричке куге свиња. Штаб је донео оперативни пплан којим је предвидео неке мере, радње и одговорности како би се болест држала под контролом.

„Оно што је наша законска обавеза је да се бавимо и стварима које су у надлежности локалне самоуправе, као што је опремање јединице цивилне заштите и добровољних ватрогасних друштава са којима ми имамо одређене уговоре и помажемо њихово опремање и њихов рад. Затим стање система за јавно узбуњивање једна је од јако битних ставки. Сведоци смо да се у нашем окружењу дешавају ствари као што су земљотреси па и поплаве”, истакао је Данијел Алексић, члан Штаба за ванредне ситуације града Бора.

Алексић додаје, да ће се Штаб у наредном периоду бавити и планом заштите од великог удеса који подразумева анализу стања великих индустријских комплекса на нашој територији којих има пуно с обзиром да смо индустријски град. Све велике локалне самоуправе у Србији које имају велика индустријска постројења, дужна су да се баве израдом и планом заштите од великог удеса.