Екипа Економско-трговинске школе из Зајечара под називом „Kазанџије и пасуљџије” победник је прве Туристичко-гастрономске манифестације „Златна кутлача 2019”, друго место припало је Славки Нешић, чланици Удружења „Никола Пашић” из Зајечара, а треће место заузео је такмичар Радмило Павловић.
Средњошколци су по мишљењу жирија скували најбољи пасуљ са шпиц ребрима и извојевали победу над такмичарима на првој Туристичко-гастрономској манифестацији која је 22. маја одржана у Зајечару.
„Захваљујући искусним домаћицама из бројних Удружења из Зајечара трудимо се да сакупимо што квалитетније рецепте за традиционална српска јела која су помало запостављена. Циљ манифестације јесте да окупимо грађанство и упознамо са кухињом нашег краја, да промовишемо гастрономију нашег краја. У плану је да сваког месеца организујемо по једно овакво такмичење, о чему ћемо грађанство благовремено обавестити путем медија”, рекла је Санела Ракићевић, в.д. директора Туристичке организације Зајечара.
Ово такмичење се први пут организује ове године, а надметало се 9 екипа из Зајечара и околних села. Такмичење је организовано на Тргу ослобођења, а посетиоци манифестације имали су прилику да пробају јела учесника.