Одржана 90. седница Општинског већа општине Неготин

90. седница Општинског већа општине Неготин

На 90. седници Општинског већа, којом је председавао Владимир Величковић, председник Општине Неготин, разматрано је 10 предлога одлука, решења и закључака.

Већници су једногласно усвојили предлог Одлуке о допуни одлуке о утврђивању аутобуских стајалишта у линијском превозу на територији општине Неготин, донетог у циљу побољшавања квалитета услуга линијског превоза. Након разматрања, утврђени су и предлози решења о давању сагласности на програме рада са финансијским планом Народне библиотеке „Доситеј Новаковић”, Дома културе „Стеван Мокрањац”, Историјског архива и Музеја Крајине.

Чланови већа су утврдили и предлог Решења о давању сагласности на одлуку НО ЈКП „Бадњево” о утврђивању цена комуналних услуга одвожења смећа и других отпадака у сеоским месним заједницама. Овим предлогом Решења утврђена је цена комуналних услуга за физичка лица у сеоским месним заједницама на територији општине Неготин по домаћинству за извршену услугу одвожења смећа и других отпадака, у износу од 350 динара по домаћинству без ПДВ-а.

На 90. седници утврђени су и предлози решења о измени решења о именовању чланова школских одбора ОШ „Вера Радосављевић” у Неготину и ОШ „Хајдук Вељко” у Штубику, као и Закључак о издвајању средства из буџета општине Неготин, у износу од 389.000,00 динара, за награде ученицима генерација као и за освојено прво, друго и треће место на републичким такмичењима, смотрама и конкурсима у школској 2019/2020. години.