Одржана 42. седница Општинског већа у Књажевцу

42. седница Општинског већа општине Књажевац
Фото: Општина Књажевац

42. седница Општинског већа у Књажевцу одржана је јуче, 03. новембра, у згради општине Књажевац којом је председавао председник општине Милан Ђокић.

Већници су разматрали Предлог о давању сагласности на План и Програм рада о измени и допуни Програма Туристичке организације општине Књажевац за 2021. годину.

Чланови општинског већа су разматрали Извештаје о раду председника општине, Општинског већа, Општинске управе и Првобранилаштва општине Књажевац за 2020. годину.

Такође, општински већници су разматрали Предлог решења о постављању заменика начелника Општинске управе Књажевац.

На Већу су разматрани: Предлог одлуке о изменама Одлуке о буџету општине, Извештај о извршењу за период од девет месеци, Предлог решења о употреби средстава текуће буџетске ресерве као и Предлог закључка о давању на сагласност Одлуку о измени и допуни Финансијског плана Општинске управе Књажевац за 2021. годину.

Разматран је предлог конкурса за остваривање права на накнаду трошкова смештаја и исхране у Дому ученика средњих школа у Књажевцу за школску 2021/2022. годину као и за ученике са пребивалиштем ван територије општине Књажевац.

Чланови општинског већа су разматрали Предлог конкурса за доделу стипендија за школску 2021/2022. годину као и појединачне захтеве за накнаду штете од уједа паса луталица.