Тимочка КрајинаЗајечарОдржана 23. Међународна филозофска школа „Феликс Ромулијана“ у Зајечару

Одржана 23. Међународна филозофска школа „Феликс Ромулијана“ у Зајечару

У Зајечару је минулог викенда одржана тродневна 23. Међународна филозофска школа „Феликс Ромулијана“, која је окупила око 60 полазника, од којих 31 предавача из Србије, Велике Британије, Италије, Бугарске, Северне Македоније, Румунија и Хрватске.

Тема овогодишње филозофске школе била је: “Филозофски утицај у савременом свету, на Балкану и у Србији”. Школа је отвореног типа, тако да су сви заинтересовани могли учествовати у њеном раду.

Директор Међународна Филозофска школа „Феликс Ромулијана“, проф. др Миленко Бодин изразио је велико задовољство што из године у годину у раду школе учествују веома значајни гости из иностранства, са различитих универзитета из региона и других филозофских центара, али и из Србије.

„Ове године смо поново успоставили везу и са нашим студентима, па смо имали и излагања људи који су будућност наше интелектуалне сцене. Веома сам задовољан“ рекао је Бодин.

Филозофска школа је у Зајечару одржана по 23. пут у организацији Установе Народно позориште Тимочке Крајине – Центар за културу „Зоран Радмиловић” из Зајечара и Центра за примењену филозофију и друштвена истраживања из Београда, под покровитељством града Зајечара.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,867ПратилацаЛајкуј
4,516ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб