Тимочка КрајинаЗајечарОдржан веома успешан концерт Градског певачког друштва “Стеван Мокрањац" у Зајечару

Одржан веома успешан концерт Градског певачког друштва “Стеван Мокрањац“ у Зајечару

У дворишту Позоришног музеја у Зајечару, на сцени “Ненад Цигановић” синоћ је одржан веома успешан концерт Градског певачког друштва “Стеван Мокрањац”, организован поводом пет година рада.

Публика је уживала у изведеним композицијама: Мокрањца, Тајчевића, Станковића, Бајића и других композитора, као и духовним песмама и обрадама традиционакних народних песама из Србије и других земаља у окружењу и чланице хора награђивала громким аплаузом после сваке изведене композиције.

Ово аматерско женско певачко друштво, које је половином априла 2018. године основала Установа Народно позориште Тимочке крајине–Центар за културу “Зоран Радмиловић” у Зајечару, данас има бројне наступе и награде у земљи и иностранству али и амбициозне планове, каже уметнички руководилац и диригент хора Маја Миленковић.

“Окупили смо се да обележимо пуних 5 година рада Градског певачког друштва ‘Стеван Мокрањац’. Од основања до данас хор броји 20-ак чланица из различитих професија које покреће љубав према хорском певању, дружењу и наступима. Као значајне тренутке у раду хора издвојила бих наступе на Мокрањчевим данима 2019. и 2023. године, фестивалу у Охриду, фестивалима у Бијељини и Кикинди који су били такмичарског типа и на којима награде нису изостале. Поносне смо на то што је хор у годинама короне опстао, иако су многи хорови тада престали да постоје. У годинама које следе, планирамо да наставимо да богатимо свој репортоар, да што више наступамо у земљи и иностранству и тако на достојан начин представљамо свој град и установу која стоји иза нас“ рекла је Миленковић.

Најављујући концерт Ана Игњатовић из Позоришног музеја је поред осталог захвалила публици што од отварања Позоришног музеја подржава бројна културна дешавања и нагласила да су сви из Установе “Зоран Радмиловић” поносни што један реалитивно мали град на истоку Србије има толико публике заинтересоване за културне догађаје.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,867ПратилацаЛајкуј
4,516ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб