Тимочка КрајинаБорОдржан традиционални 31. “Сабор игре” у Слатини

Одржан традиционални 31. “Сабор игре” у Слатини

Фото: Град Бор

Традиционални 31. “Сабор игре” у Слатини код Бора, поново је окупио љубитеље фолклора и народних обичаја, представљајући богатство и разноликост ношње и игара из различитих крајева Србије.

На манифестацији су наступила културно-уметничка друштва “Стеван Книћанин” из Кнића, “Преконога” из општине Сврљиг, “Граничар” из Халова, изворна група “Руј” из Рујишта из општине Бољевац и КУД “Бранко Олар” као домаћин, која су приказала раскош народних ношњи, лепоту игре, песме и свирке.

Спој младости, искуства и ентузијазма учесника још једном је показао значај очувања народне традиције и обичаја.

Стручни жири доделио је награде за најбољег вокалног солисту, инструменталисту, изворни фолклор, најбољи фолклор у кореографији, најбољег здравичара и свеукупног победника Сабора. Изабрана је и лепотица Сабора, а титулу најлепше понела је Анастасја Миленковић из Преконоге. Прво место за најбољи изворни фолклор освојио је КУД „Граничар“ Халово.

Покровитељ манифестације био је град Бор, а организатори Сабора игре у Слатини су: Установа „Центар за културу града Бора“, Месна заједница Слатина и КУД „Бранко Олар “ из Слатине.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,874ПратилацаЛајкуј
4,484ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб