Тимочка КрајинаБорОд почетка године на путевима на територији ПУ Бор у саобраћајним незгодама...

Од почетка године на путевима на територији ПУ Бор у саобраћајним незгодама повређено 41 лице, смртно страдао један учесник у саобраћају

Полицијска управа Бор

Од почетка године на путевима на територији Полицијске управе у Бору у саобраћајним незгодама повређено је 41 лице, док је нажалост смртно страдао један учесник у саобраћају. Већина ових лица су углавном Борани.

У више од половине незгода са страдалима утицајни фактор је била непрописна брзина. Чињеница је да брзина неће уштедети време, већ ће, напротив, оставити мање времена да се реагује на опасност на путу.

Полицијска управа у Бору апелује на учеснике у саобраћају да буду одговорни и да пре сваке вожње, чак и најкраће, обавезно вежу сигурносни појас. Према подацима Управе саобраћајне полиције МУП-а, током 2023. године у Републици Србији чак 100 особа је изгубило живот у саобраћајним незгодама, јер није користило појас. Непоштовање обавезе везивања сигурносног појаса може имати фаталне последице. Коришћење сигурносног појаса повећава шансу за преживљавање саобраћајне незгоде за чак 50 одсто. Ова чињеница јасно указује на важност правилног коришћења појаса за све учеснике у саобраћају.

Такође, борска полиција апелује на све возаче да не користе мобилни телефон током вожње и да поштују саобраћајне прописе. Свако ометање пажње возача може бити веома опасно, јер сваки вид ометања може довести до угрожавања учесника у саобраћају, па чак и до саобраћајне незгоде са тешким последицама, а посебно коришћење мобилног телефона.

Припадници полиције ПУ Бор апелују и на све возаче мотоцикала и мопеда да поштују саобраћајне прописе, посебно оне који се односе на ограничење брзине кретања.

„‘Уживајте у вожњи, али заштитите себе и друге’. Приликом управљања мотоциклима и мопедима неопходно је користити прописано ограничење брзине, заштитну кацигу и другу заштитну опрему и не управљати возилом без одговоарајуће вожачке дозволе“ додаје се у саопштењу ПУ Бор.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,867ПратилацаЛајкуј
4,516ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб