Облачно, са температурама изнад просека, увече обилније падавине

Снег, лишће

У Србији променљиво облачно и натпросечно топло. У Тимочкој Крајини повремено са кишом која ће се ледити при тлу. У току вечери на северу и североистоку Србије, а током ноћи ка суботи и у суботу ујутру и у централним и западним крајевима, укључујући и шире подручје Београда, локални пљускови уз количину падавина и преко 20 мм за три сата. На подручју Бачке и Баната на снази је наранџасти метео-аларм, који означава опасно време. Слаб до умерен ветар, североисточног правца. Најнижа температура од 1 до 6, а највиша од 6 до 19 степени.

У Зајечару облачно, местимично са слабом кишом. Минимална температура 1, максимална дневна око 4 степена. Дуваће слаб ветар, североисточног правца. Сутра облачно, са кишом. Најнижа температура 0, највиша до 11 степени.

БИОМЕТЕОРОЛОШКА ПРОГНОЗА

Биометеоролошке прилике утицаће релативно неповољно на хронично оболеле, а најизраженије тегобе могу осетити срчани болесници и астматичари.

Метеоропате могу осетити нервозу, главобољу и болове у костима.

Препоручује се адекватно одевање и смањена физичка активност.

Учесницима у саобраћају се саветује повећан опрез.

АМСС

Ауто-мото савез Србије (АМСС) саопштио је да возаче у Србији очекује поледица која може бити на неким местима, јер су температуре испод нуле, а она се најпре појављује на мостовима, надвожњацима и превојима.

Магла и ниска облачност додатно отежавају вожњу и успоравају саобраћај, јер се на појединим местима видљивост смањује на 100 метара. Коловози у нижим пределима су мокри, док у планинским пределима треба очекивати зимске услове вожње, снег и поледицу, па је употреба зимских гума и зимске опреме обавезна.

Саобраћај може бити појачаног интезитета у поподневним сатима.

У планинским пределима присутан је ризик од одрона који су учестали због лоших временских прилика, а опрез је неопходан на путевима кроз клисуре, тунеле и усеке.

У Тимочкој Крајини путеви су под расквашеним снегом. Повремени ситни одрони могући су дуж свих нестабилних камених косина, у клисурама, усецима, засецима, најизраженији су на Ђердапској магистрали, у клисури Коренатац и на Бабином зубу. Магла смањује видљивост на превојима од 50 до 100 метара. У вишим пределима на коловозима може бити снега до 10 цм. Возачима опрез због могућности појаве поледице. 

Према последњим информацијама добијеним од Јавног предузећа „Путеви Србије”, на наплатним станицама на ауто-путевима у Србији нема задржавања возила.

Према информацијама Управе граничне полиције добијеним у 07:30 часова, на граничним прелазима на путничким терминалима нема тренутно задржавања. На теретним терминалима на граничним прелазима на излазу из Србије: на Хоргошу 300 минута; на Батровцима 60 минута; на Градини 90 минута.