Oблачно, са слабим мразем, уз појачање интензитета падавина увече

Облаци, облачно време

У Србији претежно облачно, ујутру и делом пре подне у већем делу земље очекује се слаб мраз, а мешовите падавине, киша и снег, очекују се на југу и истоку Србије. У осталим крајевима требало би да буде суво. Увече и у току ноћи са југозапада очекује се ново јаче наоблачење, уз појачање интензитета падавина. У већем делу ће услед пораста температуре снег прећи у кишу, која ће се понегде по котлинама ледити на тлу. Дуваће слаб и умерен ветар, у кошавском подручју јак јужни и југоисточни, на југу Баната са ударима олујне јачине. Најнижа температура од -5 до 0, а највиша од 1 до 7 степени.

У Зајечару облачно, са слабим снегом крајем дана. Минимална температура -1, максимална дневна око 1 степен. Ветар умерен до јак, источни. Сутра променљиво облачно. Најнижа температура -1, највиша до 4 степена.

БИОМЕТЕОРОЛОШКА ПРОГНОЗА

Очекиване биометеоролошке прилике могу изазвати уобичајене тегобе код већине хронично оболелих и осетљивих особа.

Астматичарима се саветује известан опрез у току преподнева.

АМСС

Ауто-мото савез Србије (АМСС) саопштио је да возаче у Србији очекује поледица која може бити на свим местима, јер су температуре испод нуле, а она се најпре појављује на мостовима, надвожњацима и превојима.

Магла и ниска облачност додатно отежавају вожњу и успоравају саобраћај, јер се на појединим местима видљивост смањује на 100 метара. Коловози у нижим пределима су мокри, док у планинским пределима треба очекивати зимске услове вожње, снег и поледицу, па је употреба зимских гума и зимске опреме обавезна.

У планинским пределима присутан је ризик од одрона који су учестали због лоших временских прилика, а опрез је неопходан на путевима кроз клисуре, тунеле и усеке.

У Тимочкој Крајини путеви су местимично влажни. Повремени ситни одрони могући су дуж свих нестабилних камених косина, у клисурама, усецима, засецима, најизраженији су на Ђердапској магистрали, у клисури Коренатац и на Бабином зубу. Магла смањује видљивост на превојима од 50 до 100 метара. У вишим пределима где може бити снега од 3 до 5 цм. Возачима опрез због могућности појаве поледице. 

Према последњим информацијама добијеним од Јавног предузећа „Путеви Србије”, на наплатним станицама на ауто-путевима у Србији нема задржавања возила.

Према информацијама Управе граничне полиције добијеним у 07:15 часова, на граничним прелазима на путничким терминалима нема тренутно задржавања. На теретним терминалима на граничним прелазима на излазу из Србије: на Хоргошу и Шиду 240 минута; на Батровцима 180 минута; на Келебији 120 минута; на Бездану и Градини 60 минута.