ДруштвоВремеОблачно са кишом и нешто ниже температуре

Облачно са кишом и нешто ниже температуре

Киша, кишобран
Фото: Pixabay, илустрација

У Србији ујутру свеже, а током дана променљиво облачно, местимично са кишом и локалним пљусковима са грмљавином. Ветар слаб до умерен, северни и северозападни. Наредних дана биће претежно сунчано, само у петак у брдско-планинским пределима, уз променљиву облачност, понегде се очекује краткотрајна киша или локални пљусак са грмљавином. Најнижа температура од 11 до 16, највиша од 23 до 27 степени.

У Зајечару променљиво облачно, са кишом. Минимална температура 13, максимална дневна око 23 степена. Ветар слаб, северни. Сутра променљиво облачно, са више сунца. Најнижа температура 13, највиша до 27 степени.

БИОМЕТЕОРОЛОШКА ПРОГНОЗА

Погоршање биометеоролошке ситуације неповољно ће утицати на већину хроничних болесника и осетљивих особа.

Опрез се посебно саветује кардио-васкуларним болесницима и астматичарима.

Метеоропате могу осетити тегобе у виду главобоље, болова у мишићима и раздражљивости.

Максимална концентрација се препоручује свим учесницима у саобраћају.

АМСС

Ауто-мото савез Србије (АМСС) саопштио је да возаче у Србији очекују влажни коловози.

Саобраћај је умереног интензитета.

У планинским пределима присутан је ризик од одрона који су учестали због киша, а опрез је неопходан на путевима кроз клисуре, тунеле и усеке.

У Тимочкој Крајини путеви су мокри. Повремени ситни одрони могући су дуж свих нестабилних камених косина, у клисурама, усецима, засецима, најизраженији су на Ђердапској магистрали, на Бабином зубу, на територији Књажевца и преко превоја Честобродица.

Према последњим информацијама добијеним од Јавног предузећа „Путеви Србије”, на наплатним станицама на ауто-путевима у Србији нема задржавања возила.

Према информацијама Управе граничне полиције добијеним у 07:15 часова, на граничним прелазима на путничким терминалима задржавања: на граничном прелазу Гостун на излазу задржавање за путничка моторна возила је 40 минута; на Градини на излазу задржавање за путничка моторна возила је 30 минута; на Прешеву на улазу задржавање за путничка моторна возила је 20 минута, а на излазу је 30 минута. На теретним терминалима на граничним прелазима на излазу из Србије задржавања: на Батровцима 300 минута.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,867ПратилацаЛајкуј
4,516ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб