ДруштвоВремеОблачно и местимично са кишом која ће се ледити при тлу

Облачно и местимично са кишом која ће се ледити при тлу

Јесен, киша, природа
Фото: Pixabay, илустрација

У Србији ујутру у већем делу земље слаб, на југу и умерен мраз, а током дана облачно и топлије, местимично са кишом, која ће се ујутру понегде у Срему, на западу, југозападу и југу земље ледити при тлу. На планинама ће током дана падати снег. Касније после подне на северу Војводине, а током вечери и ноћи и у осталим пределима са падом температуре киша ће прећи у снег, али се понегде у пределима јужно од Саве и Дунава краткотрајно поново може очекивати и киша која ће се ледити при тлу. Дуваће слаб ветар, умерен јужни, после подне у постепеном скретању на северни. Јутарња температура од -7 до 2, а највиша дневна од 4 до 10 степени.

У Зајечару облачно, у току дана местимично са кишом која ће се понегде ледити при тлу. Минимална температура 0, максимална дневна око 7 степени. Дуваће слаб ветар, југозападног правца. Сутра облачно и мало топлије. Најнижа температура -7, највиша до 9 степени.

БИОМЕТЕОРОЛОШКА ПРОГНОЗА

Биометеоролошке прилике ће неповољно утицати на већину хронично оболелих.

Посебан опрез се саветује срчаним и болесницима са респираторним тегобама.

Као метеоропатске реакције могу се јавити реуматски болови, поремећаји сна и главобоља.

Пажња се препоручује свим учесницима у саобраћају.

АМСС

Ауто-мото савез Србије (АМСС) саопштио је да возаче у Србији очекују местимично влажни коловози.

Саобраћај је умереног интензитета.

Саветује се максималан опрез при вожњи, јер због могућих ниских температура у јутарњим и вечерњим сатима, постоји могућност појаве местимичне поледице на путевима, а поготово на деоницама које се простиру дуж речних токова, котлина, клисура, као и на путним објектима.

У планинским пределима присутан је ризик од одрона који су учестали због киша, а опрез је неопходан на путевима кроз клисуре, тунеле и усеке.

У Тимочкој Крајини путеви су местимично влажни. Повремени ситни одрони могући су дуж свих нестабилних камених косина, у клисурама, усецима, засецима, најизраженији су на Ђердапској магистрали и у клисури Коренатац. Смањена видљивост због појаве магле преко превоја Честобродица (IB 36) и Тресибаба (IB 35) на 50 до 100 метара.

  • До 30. јуна 2024. године, у периоду од 07:00 до 17:00 часова, изводиће се радови на рехабилитацији државног пута првог Б реда број 37, деоница Бор – Вражогрнац. У зони радова саобраћај ће се одвијати наизменичним пропуштањем возила и биће регулисан семафорима. Радови ће бити обезбеђени адекватном саобраћајном сигнализацијом и опремом.
  • Изводе се радови на државном путу II Б реда број 398, на деоници Брусничка петља – Брусник (од км 17+900 до км 24+750). Током извођења радова, саобраћај се одвија наизменичним пропуштањем возила. Планирани завршетак радова је 16.02.2024. године, уколико временски услови то дозволе. Радови су обезбеђени адекватном сабраћајном сигнализацијом и опремом.
  • Радови на санацији пропуста на државном путу II А реда број 222, деоница Кална – Јабучко Равниште. У току извођења радова саобраћај ће се одвијати наизменичним пропуштањем возила.

Према последњим информацијама добијеним од Јавног предузећа „Путеви Србије”, на наплатним станицама на ауто-путевима у Србији нема задржавања возила.

Према информацијама Управе граничне полиције добијеним у 07:45 часова, на граничним прелазима и на путничким терминалима нема дужих задржавања. На теретним терминалима на излазу из Србије задржавања: на Батровцима и на Градини 240 минута; на Шиду 180 минута; на Хоргошу 120 минута; на Келебији 60 минута.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,867ПратилацаЛајкуј
4,516ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб