Облаци и киша првог дана викенда, највиша дневна температура до 17 степени

Киша, кишобрани
Фото: Pixabay, илустрација

У Србији умерено до потпуно облачно и хладније, у већем делу местимично киша. На северу Србије још ујутро и преподне понегде киша, а послеподне и увече постепено разведравање. Ветар слаб и умерен, северни и северозападни. Најнижа температура од 7 до 12, а највиша од 12 на северу до 17 степени на истоку земље.

У Зајечару претежно облачно са кишом и пљусковима. Ветар умерен, западни. Минимална температура 9, максимална дневна до 17 степени. Другог дана викенда ведро и сунчано. Најнижа температура 5, највиша око 15 степени.

БИОМЕТЕОРОЛОШКА ПРОГНОЗА

Очекиване биометеоролошке прилике изазиваће тегобе код особа са кардиоваскуларним и респираторним проблемима.

Код метеоропата су могући нерасположење и реуматски болови.

Повећана концентрација се препоручује свим учесницима у саобраћају.

АМСС

Ауто-мото савез Србије (АМСС) саопштио је да возаче данас очекују неповољни услови у саобраћају, уз кишу и мокре коловозе, местимично и опасност од одрона на појединим деоницама.

Одрони су могући поред Западне Мораве, долином Ибра и Дрине, кроз Овчарско-кабларску клисуру, а посебан опрез и спорија вожња саветује се и на Ђердапској магистрали, али и на деоницама где су у току радови уз измене у режиму саобраћаја.

Према извештају АМСС-а јутрос од 06:00 сати, на граничним прелазима нема задржавања возила, осим на Хоргошу и Келебији где камиони на излаз из Србије чекају 420, односно 180 минута.