Обележен Дан сектора за ванредне ситуације и у Бору: Изведена показна вежба и представљена возила

Фото: Град Бор

Поводом обележавања Дана сектора за ванредне ситуације и славе ватрогасаца – спасилаца, ватрогасно спасилачки батаљон у Бору је приредио низ манифестација, свечаности и јавно показних вежби.

На платоу Дома културе у Бору изложена су возила и опрема коју ватрогасци користе током интервенција, а први посетиоци били су предшколци и ученици основних школа.

Најмлађи Борани имали су прилику да виде камион за гашење пожара, затим возило „квад“ које се користи на најнеприступачнијем терену, као и ватрогасни чамац за евакуацију људи у ванредним ситуацијама. Изведена је и показна вежба гашења пожара.

Град Бор дуги низ година ради на развоју система заштите спасавања у Бору. Спроведен је низ активности на формирању Цивилне заштите, пружена је помоћ нашем ватрогасно спасилачком батаљону за израду свих неопходних планова и процена ризика.

Све оно што се догодило у претходном периоду даје обавезу да ватрогасци наставе са радом у циљу јачања капацитета Цивилне заштите и рада Штаба за ванредне ситуације у Бору, истакнуто је овом приликом.