Новчана подршка књажевачким матурантима од Општине Књажевац

Новчана подршка књажевачким матурантима од Општине Књажевац

Јуче, тачно у подне, матуранти Књажевачке гимназије и Техничке школе плесали су традиционални матурантски плес, придруживши се вршњацима широм Србије и Европе. Матурантски плес одржан је на платоу Дома културе, чиме је још једном симболично обележен завршетак средњошколског образовања.

Манифестацији су присуствовали председник општине Књажевац Милан Ђокић и народни посланик Бранислав Јосифовић. Овом приликом, председник је најавио новчану помоћ свим матурантима средњих школа у Књажевцу у износу од 5.000 динара.

Милан Ђокић – председник општине Књажевац

„Драга децо, драги матуранти, поштовани родитељи, поштовани просветни радници, драги школски другари ових наших драгих матураната, задовољство је видети у какве људе су израсли до јуче наши мали суграђани, који су, захваљујући пре свега својим родитељима, а затим и својим наставницима, постали људи који су понос и својих родитеља и својих наставника, али и целе наше општине. Драги матуранти, желим вам да упишете факултете које желите, ви који желите да студирате; ви који желите да радите, да нађете добра запослења – Богу се молим у вашем и нашем Књажевцу! Запамтите, драга децо, може да се живи свуда. Атрактивна су и лепа светла великих градова, широки булевари знају да буду примамљивији од наших малих, уских улица. Заволећете ви те градове у којима ћете живети, али запамтите: увек ће та љубав бити једносмерна! Ви ћете волети њих, али они ће имати своје Београђане које ће волети, своје Бечлије, своје Парижане, а само ваш Књажевац ће вас увек волети свим срцем, свом душом и жељно чекати да се у њега вратите. Драга децо, поносни смо што, ето, и у једном малом Књажевцу, у генерацијама као што је ваша, изнедри се велики број оних који су успешни и најуспешнији на републичким нивоима, који постижу резултате у науци, у спорту, у уметности. То је нешто за шта сте заслужни пре свега ви, али затим и ваши наставници и ваши родитељи. Ми као локална самоуправа, да бисмо вам показали још једанпут да ваша општина мисли на вас, и да вас се сећа и сада када сте завршили школу, донели смо одлуку да вам до краја ове школске године сваком од вас који завршавате средње образовање у Књажевцу, било у Техничкој школи или Гимназији, уплатимо по 5. 000 динара као малу помоћ, као мали знак пажње за лепу прославу матурске вечери. Живи нам, здрави и паметни, као што сте и до сада били, заувек. Волите свој Књажевац. Живели, децо”, поручио је Ђокић.

Новчана подршка књажевачким матурантима од Општине Књажевац

Након завршетка званичног дела програма, матуранти су одиграли коло.