Настављени разговори у Београду о програмским основама за пресељење борског села Кривељ

Фото: Град Бор

У Министарству рударства и енергетике у Београду настављени су разговори о програмским основама за пресељење борског села Кривељ.

Након збора који је одржан у Кривељу и коме је присуствовао помоћник министарке за рударство и енергетику Иван Јанковић, разговори су настављени у Београду у ресорном министарству.

Министарка рударства и енергетике Дубравка Ђедовић и представници МЗ Кривељ, локалне самоуправе Бор и компаније „ЗиЈин“, сагласни су да је потребно да се процес пресељења села Кривељ започне што је пре могуће.

„У протеклих неколико дана било је више одвојених састанака са представницима МЗ Кривељ, компаније ‘ЗиЈин’ и локалне самоуправе, а на заједничком састанку са министарком рударства и енергетике, Дубравком Ђедовић, разговори су интезивирани. Сви смо сагласни да је потребно да процес пресељења села Кривељ започне што је могуће пре. Драго ми је што разговори иду у добром правцу и што сви заједно, и држава и Mинистарство и локална самоуправа, радимо у интересу мештана Кривеља“ нагласио је градоначелник Бора Александар Миликић.