Најбоља ученичка компанија у Србији поново долази из зајечарске Гимназије

Фото: Гимназија Зајечар

На националном такмичењу најбољих ученичких компанија, поново је победила екипа из зајечарске Гимназије, овог пута екипа „OutMark“.

У Београду је од 19. до 21. маја 2024. године одржано национално такмичење најбољих ученичких компанија, које традиционално организују „Достигнућа младих у Србији“.

Такмичење је окупило двадесет тимова из целе Србије који су остварили пласман на регионалним такмичењима. Екипе су током три дана имале прилику да представе своје производе, бизнис планове, али и да их представе на штанду и кроз кратке презентације пред публиком.

Екипу Гимназије Зајечар, „OutMark“, чиниле су: Марија Првуловић, Дуња Васиљевић, Мина Михајловић, Ленка Јовановић (I3) и Андреа Буковић (I1), као и њихов ментор професор Младен Шљивовић. У току припрема помогла им је и Сања Болобан из НЦР-а. Иако најмлађе на такмичењу, оне су оствариле победу захваљујући иновативној наруквици направљеној од паракорд конопца која у себи садржи додатке за преживљавање у природи.

Тиме је Гимназија Зајечар наставила низ победничких компанија који је прошле године започела екипа „ЗаЧили“.

Следећи корак је одлазак на Европско такмичење, где ће представљати Србију, а које ће бити одржано од 2. до 4. јула у Катанији.

„Захваљујемо се на подршци и РАРИС-у, који је помогао приликом обуке за писање бизнис плана, али и Јовани Денчић, која је помогла девојкама да се припреме за јавни наступ“, поручују из Гимназије Зајечар.