Нађа, Дарија, Вук и Ксенија представљаће град Зајечар на музичком такмичењу „Србија у ритму Европе”

Нађа, Дарија, Вук и Ксенија представљаће град Зајечар на музичком такмичењу „Србија у ритму Европе”

Град Зајечар ће на музичком такмичењу „Србија у ритму Европе“ представљати средњошколци Нађа Џунов, Дарија Недељковић, Вук Спасић и Ксенија Пешић, а такмичење ће бити одржано у понедељак 28. октобра 2024.

Овим поводом, градоначелник Зајечара Бошко Ничић приредио је пријем за представнике Зајечара на овом такмичењу.

„Потрудите се да будете што бољи, будите своји, које год место да заузмете немојте да се разочарате. Ту утичу многи фактори. Будите опуштени. Волео бих да након победе Зајечар буде домаћин овог такмичења, али то је тешко, ми смо мали град, ту одлучује поред оцена стручног жирија и СМС гласање. Зато позивам Зајечарце да приликом гласања, у понедељак пошаљу бар по једну СМС поруку и пруже подршку нашој екипи“, истакао је Ничић.

Представници Зајечара представљаће Малту и наступиће са песмом „Loop“ под редним бројем 24, од 25 такмичара.

„Представљаћемо Зајечар са песмом ‘Loop’ коју је ове године изводила Малта на Еуросонгу. Песма је енергична, а песме су додељивали на основу наших гласова. Мислим да је песма сјајна и да ћемо направити сјајан спектакл“, казала је Нађа Џунов.

Директан пренос музичког такмичења „Србија у ритму Европе“ биће на ТВ Прва, у понедељак 28. октобра, а почетак је у 21:00 сат. Град победник добиће директан пренос такмичења наредне године из свог града, а деца освајају наградно путовање у земљу коју презентују.

Град Зајечар учествује други пут на овом такмичењу, а такмичење ће бити организовано у Кикинди, јер су прошлогодишњи представници Кикинде победили.

„Наша локална самоуправа препознала је значај овог музичког такмичења, а Град Зајечар други пут учествује на овом музичком такмичењу. Туристичка организација града Зајечара носилац је организационог дела фестивала. Припреме су трајале више месеци, имамо одличну екипу“, поручила је Драгана Гогић Рајковић, директорка Туристичке организације града Зајечара.

За представнике Зајечара публика може гласати СМС поруком са текстом „Песма 24“ на број 1557. Такође, првих шест екипа пласираће се за велико финале које ће бити одржано следеће године.