Министарство одбране Републике Србије расписало је конкурс за пријаву кандидата за добровољно служење војног рока

Војска, војници

Министарство одбране Републике Србије расписало је конкурс за пријаву кандидата за добровољно служење војног рока са оружјем у трајању од шест месеци које започиње даном ступања кандидата у Центар за обуку, када кандидат постаје војник на добровољном служењу војног рока.

Заинтересовани кандидати могу се пријавити за добровољно служење војног рока са оружјем у старости од 19 до 30 година.

Пријава се врши путем еУправе, на шалтерима Поште или личним доласком у канцеларије Центра Министарства одбране за локалну самоуправу Зајечар, Књажевац, Бољевац и Сокобања. Заинтересовани кандидати се јављају по позиву на лекарски преглед, за ту сврху им је обезбеђен новац за путне трошкове. Након лекарских прегледа, врши се селекција кандидата са којима се на крају закључује уговор.

“Оно што је јако битно за младе људе који конкуришу за добровољно служење војног рока је то да они имају могућност запослења у Војсци Србије, као професионални војници, а након тога могу и да напредују у служби, имају могућност да се истакну као добри војници, након чега могу завршити посебне неке обуке и тако постати професионални подофицири”, рекао је Бојан Миловановић, заменик начелника Центра за МО за локалну самоуправу Зајечар.

Упућивање на служење војног рока врши се у четири упутна рока: 1. марта, 1. јуна, 1. септембра или 1. децембра.

Током добровољног служења војног рока обезбеђена су новчана примања која, са најављеним повећањима, износе око 45.000 динара.

Више информација на ОВОМ ЛИНКУ.