Михољско лето у пуном јеку, до 24 степена

Град Зајечар – Снимак дроном

У Србији ујутру умерено до потпуно облачно и суво изнад већег дела земље, док ће у наставку дана бити смањена облачност са дужим сунчаним интервалима. На југу земље очекује се ведро време и локална појава магле по котлинама и долинама река. Увече на северу Србије, а током ноћи и у осталим крајевима пролазно наоблачење. Дуваће слаб и умерен, северни и северозападни, а на истоку и јак ветар. Најнижа температура од 5 до 12, а највиша од 19 до 24 степена.

У Зајечару сунчано. Минимална температура 7, максимална дневна око 23 степена. Дуваће умерен ветар, западног правца. Сутра променљиво, са дужим сунчаним интервалима. Најнижа температура 5, највиша до 24 степена.

БИОМЕТЕОРОЛОШКА ПРОГНОЗА

На већину хроничних болесника биометеоролошке прилике могу имати повољан утицај.

Опрез се препоручује кардиоваскуларним болесницима.

Метеоропатске реакције су могуће у виду главобоље.

Препоручује се умерена физичка активност.

АМСС

Ауто-мото савез Србије (АМСС) саопштио је да возаче у Србији очекују суви коловози.

Саобраћај је умереног интензитета.

У планинским пределима присутан је ризик од одрона, а опрез је неопходан на путевима кроз клисуре, тунеле и усеке.

У Тимочкој Крајини путеви су суви. Повремени ситни одрони могући су дуж свих нестабилних камених косина, у клисурама, усецима, засецима, најизраженији су на Ђердапској магистрали и у клисури Коренатац. 

  • Услед активирања клизишта на државном путу II Б реда број 396, деоница Поречки мост–Мироч, саобраћај се одвија наизменичним пропуштањем возила. Моле се учесници у саобраћају да поштују постављену привремену саобраћајну сигнализацију и да прилагоде брзину кретања условима на путу.

Према последњим информацијама добијеним од Јавног предузећа „Путеви Србије”, на наплатним станицама на ауто-путевима у Србији нема задржавања возила.

Према информацијама Управе граничне полиције добијеним у 07:15 часова, на граничним прелазима на путничким терминалима нема дужих задржавања. На теретним терминалима на излазу из Србије: на Батровцима 300 минута; на Шиду и на Келебији 120 минута; на Прешеву и на Градини 90 минута.