ДруштвоВремеМестимично са слабом кишом и облачно

Местимично са слабом кишом и облачно

Град Бор – Људи шетају

У Србији облачно, после подне местимично са слабом кишом. Понегде слаб мраз у приземљу, док се на југу Србије очекује и слаб мраз на 2 метра висине. Због снега и ниских температура у Србији је данас на снази жути метео аларм. Ветар слаб и умерен, северних праваца. Најнижа температура од -2 до 4, највиша дневна од 8 до 14 степени.

У Зајечару облачно, местимично са кишом увече. Минимална температура 3, максимална дневна до 11 степени. Дуваће слаб ветар, североисточног правца. Сутра променљиво облачно, повремено са кишом. Најнижа температура 4, највиша око 12 степени.

БИОМЕТЕОРОЛОШКА ПРОГНОЗА

Очекиване биометеоролошке прилике могу изазвати уобичајене тегобе код већине хронично оболелих и осетљивих особа.

Опрез се саветује болесницима са варирајућим крвним притиском и астматичарима.

Реуматски болови су могући као метеоропатска реакција.

АМСС

Ауто-мото савез Србије (АМСС) саопштио је да возаче у Србији очекују влажни коловози.

Магла и ниска облачност у јутарњим и вечерњим сатима додатно отежавају вожњу и успоравају саобраћај, јер се на појединим местима видљивост смањује.

Саобраћај је умереног интезитета.

У планинским пределима присутан је ризик од одрона који су учестали због лоших временских прилика, а опрез је неопходан на путевима кроз клисуре, тунеле и усеке.

У Тимочкој Крајини путеви су влажни. Повремени ситни одрони могући су дуж свих нестабилних камених косина, у клисурама, усецима, засецима, најизраженији су на Ђердапској магистрали, на Бабином зубу, на територији Књажевца и преко превоја Честобродица. Видљивост је нормална, осим на територији Бабиног Зуба и Честобродице где има магле која смањује видљивост на 50 метара.

Према последњим информацијама добијеним од Јавног предузећа „Путеви Србије”, на наплатним станицама на ауто-путевима у Србији нема задржавања возила.

Према информацијама Управе граничне полиције добијеним у 07:45 часова, на Батровцима, на улазу, задржавање за путничка моторна возила је 45 минута.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,868ПратилацаЛајкуј
4,519ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб