Местимично облачно, топло и понегде са кишом

Град Зајечар – Људи шетају

У Србији променљиво облачно, топло и ветровито јутро са слабом кишом, а касније током дана очекује се наоблачење са кишом и локалним пљусковима, понегде са грмљавином. Дуваће умерен и јак јужни и југоисточни ветар, на југу Банта и у планинским пределима повремено и олујни. Крајем дана и у току ноћи ветар ће бити у слабљењу и скретању на северозападни. Најнижа температура од 4 до 16, највиша од 22 до 26 степени.

У Зајечару облачно, поподне местимично са слабом кишом. Минимална температура 6, максимална дневна око 22 степена. Ветар слаб, јужни. Сутра променљиво облачно. Најнижа температура 4, највиша до 23 степена.

БИОМЕТЕОРОЛОШКА ПРОГНОЗА

Биометеоролошке прилике могу неповољно деловати на срчане болеснике и нервно лабилне особе.

Код метеоропата могући су болови у костима и зглобовима и променљиво расположење.

Саветује се слојевито одевање, као и опрез у саобраћају.

АМСС

Ауто-мото савез Србије (АМСС) саопштио је да возаче у Србији очекују делимично влажни коловози.

Саобраћај је умереног интензитета.

У планинским пределима присутан је ризик од одрона који су учестали због киша, а опрез је неопходан на путевима кроз клисуре, тунеле и усеке.

У Тимочкој Крајини путеви су делимично влажни. Повремени ситни одрони могући су дуж свих нестабилних камених косина, у клисурама, усецима, засецима, најизраженији су на Ђердапској магистрали, на Бабином зубу, на територији Књажевца и преко превоја Честобродица.

Према последњим информацијама добијеним од Јавног предузећа „Путеви Србије”, на наплатним станицама на ауто-путевима у Србији нема задржавања возила.

Према информацијама Управе граничне полиције добијеним у 07:30 часова, на граничним прелазима на путничким терминалима нема дужих задржавања. На теретним терминалима на граничним прелазима на излазу из Србије задржавања: на Батровцима 240 минута; на Хоргошу 300 минута; на Келебији 120 минута; на Градини 60 минута.