Међународно кулинарско такмичење „Укус традиције – Грљан 2024” биће одржано 23. јуна

Међународно кулинарско такмичење „Укус традиције – Грљан 2024”

Центар за нематеријално културно наслеђе „Корени” из Зајечара организује друго издање Међународног кулинарског такмичења у припремању производа традиционалне кухиње „Укус традиције – Грљан 2024”, поводом обележавања празника Силаска Светог Духа на апостоле, славе Храма у Грљану, у недељу, 23. јуна 2024.

Ова манифестација биће одржана у порти Храма Св. Тројице у Грљану, а покренута је 2023. године у циљу промоције гастрономског туризма прекограничног региона источне Србије и северозападне Бугарске.

Програм манифестације обухвата: изложбу производа традиционалног кулинарства са подучја Зајечара и Видина, демонстрирање припреме производа традиционалног кулинарства, такмичење у припремању ћевапа, као производа који је карактеристичан за урбане кулинарске традиције источне Србије и северозападне Бугарске и Уметнички програм уз учешће извођача из Србије и Бугарске (Фолклорни ансамбли Центра за нематеријално културно наслеђе „Корени”, Фолклорна група „От извора” Читалишта „Просвета” Кутово, Бугарска и Градски дувачки оркестар „Видин”).

„Уверени смо да успешно оргнизовање прошлогодишњег – првог издања уз присуство великог броја учесника, медија и посетилаца из земље и иностранства, представља реалну претпоставку да ће овогодишње друго издање овог јединственог догађаја бити још успешније”, кажу из Центра за нематеријално културно наслеђе „Корени”.

Почетак је у 10:00 сати.