Тимочка КрајинаЗајечарМеђународни дан даривања књига у зајечарској библиотеци

Међународни дан даривања књига у зајечарској библиотеци

Матична библиотека „Светозар Марковић” Зајечар

Сваке године 14. фебруара обележава се Међународни дан даривања књига, а тим поводом Матична библиотека „Светозар Марковић” у Зајечару позива све који су у могућности да од уторка 14. фебруара 2023. до краја месеца, донесу у библиотеку неку сликовницу или књигу за децу и младе.

Циљ акције је да се на овај начин обогати фонд књига Дечјег одељења зајечарске болнице, коме ће бити дариване прикупљене књиге.

Радно време зајечарске библиотеке је од 08:00 до 19:30 сати радним данима и суботом од 09:00 до 14:00 сати.

„Половну или нову, неоштећену књигу, можете донети на Дечје одељење библиотеке радним данима и суботом“, поручују из ове установе.

Међународни дан даривања књига (International book giving day) установљен је 2012. године и од тада се обележава сваког 14. фебруара са циљем промовисања читања првенствено код деце, али и припадника свих других старосних група.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,875ПратилацаЛајкуј
4,486ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб