Тимочка КрајинаЗајечарМанифестација „Изађи ми на теглу” 21. септембра у Зајечару

Манифестација „Изађи ми на теглу” 21. септембра у Зајечару

Манифестација „Изађи ми на теглу” 21. септембра у Зајечару

Град Зајечар биће домаћин највећег гастрономског каравана на Балкану – „Изађи ми на теглу”, у суботу, 21. септембра 2024.

Овом приликом ће се укупно 10 екипа, мајстори кулинарства, домаћице, удружења и сви заљубљеници у ајвар, борити за престижну титулу најбољег ајвар-мајстора.

„Овај догађај није само празник за непца, већ и важан тренутак за наш град. Чувамо традицију и промовишемо је и на овај начин. Позивам све да дођу, уживају у мирисима и укусима ајвара и буду део ове гастрономске авантуре“, истиче Драгана Гогић Рајковић, директорка Туристичке организације града Зајечара.

Организатори су обезбедили све – од шпорета Смедеревца до свеже паприке, тегле, дрва, уље и со, али, како кажу, оно што не сме да изостане је ентузијазам и добро расположење.

„Целодневни забавни програм, музика, наградне игре, и наравно, незамењиви мирис ајвара пренеће вас право у срце наше кулинарске традиције. „Изађи ми на теглу“ је много више од такмичења – то је манифестација која слави нашу љубав према домаћој кухињи и повезује заједницу. Ова прилика доноси нашем граду не само одличну храну, већ и доприноси промоцији Зајечара као дестинације богате традицијом. Видимо се на скверу, јер заједно стварамо још једно незаборавно, укусно поглавље наше зајечарске приче“, додала је Гогић Рајковић.

Манифестација ће бити организована на Тргу ослобођења. Почетак је у 10:00 сати.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,871ПратилацаЛајкуј
4,481ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб