Мало свежије, али и даље веома топло, до 34 степена

Цвеће — Лето

У Србији претежно сунчано и веома топло. Само у брдско планинским пределима понегде је могућа краткотрајна киша или пљусак са грмљавином. Ветар слаб до умерен, на истоку повремено и јак северозападни, после подне у слабљењу. Најнижа температура од 17 до 23, а највиша од 29 до 34 степена.

У Зајечару сунчано и топло. Минимална температура 18, максимална дневна око 32 степена. Дуваће умерен ветар, северозападног правца. Сутра сунчано и веома топло. Најнижа температура 19, највиша до 35 степени.

БИОМЕТЕОРОЛОШКА ПРОГНОЗА

Очекиване биометеоролошке прилике имаће релативно повољан утицај на већину хроничних болесника и осетљивих особа.

Благи опрез се саветује особама са срчаним и дисајном тегобама.

Метеоропатске реакције су могуће у виду главобоље и поремећаја сна.

Услед прилива топлијег ваздуха саветује се избегавање већих физичких напора и адекватна заштита од UV зрачења.

АМСС

Ауто-мото савез Србије (АМСС) саопштио је да возаче у Србији очекују углавном суви коловози.

Саобраћај је умереног интензитета.

У планинским пределима присутан је ризик од одрона који су учестали због лоших временских прилика, а опрез је неопходан на путевима кроз клисуре, тунеле и усеке.

У Тимочкој Крајини путеви су суви. Повремени ситни одрони могући су дуж свих нестабилних камених косина, у клисурама, усецима, засецима, најизраженији су на Ђердапској магистрали, на Бабином зубу, на територији Књажевца и преко превоја Честобродица.

  • Доћи ће до обуставе саобраћаја, 15. и 16. јула 2023. године, у временском периоду од 9 до 19 часова, због одржавања ауто трке на државном путу првог Б реда број 33, од Неготина у дужини од 3км, у смеру ка Букову. Алтернативни путни правац је државни пут првог Б реда број 35, према Мајданпеку и Доњем Милановцу.
  • Услед активирања клизишта на државном путу другог Б реда број 396, деоница Поречки мост – Мироч, саобраћај се одвија наизменичним пропуштањем возила. Моле се учесници у саобраћају да поштују постављену привремену саобраћајну сигнализацију и да прилагоде брзину кретања условима на путу.
  • Услед оштећења коловоза на снази је измена режима саобраћаја на државном путу другог А реда број 222, деоница Кална-Јабучко Равниште, у близини Бабиног зуба на стационажи 82+660. Саобраћај се одвија наизменичним пропуштањем возила, а постављена је привремена саобраћајна сигнализација као и баријере са знацима сужења коловоза и првенства пролаза.

Према последњим информацијама добијеним од Јавног предузећа „Путеви Србије”, на наплатним станицама на ауто-путевима у Србији нема задржавања возила.

Према информацијама Управе граничне полиције добијеним у 07:45 часова, на граничним прелазима на путничким терминалима: на Прешеву на излазу задржавање за путничка моторна возила и аутобусе је 30 минута; на Градини на излазу задржавање за путничка моторна возила је 40 минута. На теретним терминалима на граничним прелазима на излазу из Србије задржавања: на Хоргошу 240 минута; на Келебији 120 минута и на Батровцима 60 минута.