Mаглa и слаб приземни мраз ујутру, преко дана сунчано

Јесен, опало лишће, јеж

У Србији ведро и хладно јутро, уз појаву магле и слабог приземног мраза у котлинама и низијама. Током дана претежно сунчано. Дуваће умерен и јак југоисточни ветар, који ће ослабити у поподневним сатима. Најнижа температура од 0 до 9, а највиша од 13 до 18 степени.

У Зајечару сунчано и хладно. Минимална температура 0, максимална дневна око 16 степени. Дуваће умерен ветар, североисточног правца. Сутра сунчано и хладно. Најнижа температура 0, највиша до 19 степени.

БИОМЕТЕОРОЛОШКА ПРОГНОЗА

Особе са психичким обољењима могу осетити појачане тегобе услед очекиване биометеоролошке ситуације.

У јутарњим сатима опрез се саветује и астматичарима.

Нервоза, проблеми са сном и главобоља су могући код метеоропата.

Свим учесницима у саобраћају се саветује додатна опрезност.

АМСС

Ауто-мото савез Србије (АМСС) саопштио је да возаче у Србији очекују суви коловози.

Саобраћај је умереног интензитета.

У планинским пределима присутан је ризик од одрона, а опрез је неопходан на путевима кроз клисуре, тунеле и усеке.

У Тимочкој Крајини путеви су суви. Повремени ситни одрони могући су дуж свих нестабилних камених косина, у клисурама, усецима, засецима, најизраженији су на Ђердапској магистрали и у клисури Коренатац. 

  • Услед активирања клизишта на државном путу II Б реда број 396, деоница Поречки мост–Мироч, саобраћај се одвија наизменичним пропуштањем возила. Моле се учесници у саобраћају да поштују постављену привремену саобраћајну сигнализацију и да прилагоде брзину кретања условима на путу.

Према последњим информацијама добијеним од Јавног предузећа „Путеви Србије”, на наплатним станицама на ауто-путевима у Србији нема задржавања возила.

Према информацијама Управе граничне полиције добијеним у 07:15 часова, на граничним прелазима на путничким терминалима нема дужих задржавања. На теретним терминалима на излазу из Србије: на Батровцима 120 минута.