Лепа сарадња Установе „Облутак“ и ЈКП „Тимок одржавање“ Зајечар

Фото: Установа "Облутак" Зајечар

Установа за дневни боравак деце и омладине ометене у развоју „Облутак“ у сарадњи са Јавним комуналним предузећем „Тимок одржавање“ Зајечар и ове године, на градском базену, реализује активност корисника Установе, у пратњи физиотерапеута.

Корисницима Установе омогућено је коришћење базена, а овај вид релаксације је, како кажу у „Облутку“ од изузетног значаја за побољшање њиховог психофизичког стања.

„Водена средина омогућава покрете који на сувом нису могући. Покрећу се чак и они делови тела који су потпуно непокретни када дете није у води“, истакла је Ана Петковић, директорка Установе „Облутак“.

Циљ коришћења базена је, како Петковић додаје, и социјализација деце са сметњама у развоју и инвалидитетом, побољшање њиховог психофизишког статуса, као и смањење дискриминације и предрасуде према њима.

„Корисници из Установе Облутак су пре коришћења базена прошли кроз здравствене прегледе у Медицини спорта Здравственог центра Зајечар, код докторке Биљане Марушић, а у сарадњи и великој подршци докторке Бранкице Васић. Захваљујем се руководству ЈКП ‘Тимок одржавање’ на подршци и разумевању потреба и жеља наших корисника, јер су и ове године, за све заинтересоване кориснике и њихове пратиоце, обезбедили и бесплатне карте за базен, до краја летње сезоне“, нагласила је Петковић.