КУД „Ђорђе Генчић” из Великог Извора учествовао на Фестивалу „Харилиотика” у Грчкој

КУД „Ђорђе Генчић” из Великог Извора учествовао на Фестивалу „Харилиотика” у Грчкој

КУД „Ђорђе Генчић” из Великог Извора код Зајечара учествовао је на Фестивалу „Харилиотика” у Солуну у Грчкој, заједно са фолклорима из Грчке, Грузије и Албаније, као једини представник Србије на овој манифестацији.

Међународном фестивалу присуствовали су и представници Установе НПТК–ЦК „Зоран Радмиловић” предвођени помоћником директора Биљаном Глишић, као гости Удружења „Пескон” из Солуна, који је организатор Фестивала.

Договорен је наставак успешне сарадње. Зајечарски театар ће са античком драмом „Електра” гостовати у наредној позоришној сезони у Солуну, а грчки фолклорни ансамбли гостоваће на манифестацији „Башта Балкана” у Великом Извору.

Фестивалу „Харилиотика” присуствовала је и Јасмина Митровић Милачић, конзул Републике Србије у Солуну, која је обећала подршку свим облицима сарадње зајечарске установе културе са културним организацијама у Солунској регији, као и помоћ, уколико буде потребна.

Да подсетимо, као резултат поменуте сарадње прошле године је у позоришту Тоумба у Солуну одиграна монодрама зајечарског позоришта „Чучук Стана – Српкиња и Гркиња”, по тексту и у режији Жељка Хубача, у извођењу Наташе Петровић.