Кривичне пријаве против двојице младића који су учествовали у тешкој саобраћајној несрећи у Књажевцу

Полиција – ноћ, мрак
Фото: Илустрација, архива

Припадници Министарства унутрашњих послова у Књажевцу, по налогу Вишег јавног тужилаштва у Зајечару, поднеће кривичну пријаву против седамнаестогодишњег возача „пежоа“ из околине овог места, због постојања основа сумње да је извршио кривична дела тешко дело против безбедности јавног саобраћаја и непружање помоћи лицу повређеном у саобраћајној незгоди.

Такође, полиција ће поднети кривичну пријаву и против двадесетједногодишњег возача „форда“, због постојања основа сумње да је извршио кривично дело тешко дело против безбедности јавног саобраћаја.

Сумња се да је седамнаестогодишњак јуче ујутру, око 04:30 сати, на путу Књажевац-Пирот, управљајући „пежоом“ у коме се на месту сувозача налазила двадесеттрогодишња девојка, ударио у „форд“ који је долазио из супротног смера, а у којем су се налазили двадесетједногодишњи возач и двадесетпетогодишњак.

Седамнаестогодишњак је побегао са места саобраћајне незгоде, а када се вратио утврђено је да је возио са 1,16 промила алкохола у организму и са пробном возачком дозволом у време када је то овим возачима забрањено.

Такође, утврђено је да је двадесетједногодишњи возач „форда“ возио са 1,69 промила алкохола у организму и без возачке дозволе.

Двадесеттрогодишња девојка је превезена у Здравствени центар, где је преминула док су возачи „пежоа“ и „форда“ и путник у „форду“ повређени, стоји у саопштењу.